Deze "pompoenburgers" zijn echter op 5 minuten klaar en vullen je bord lekker. Ze zijn ook lekker zacht om bijvoorbeeld op een broodje te leggen.
Het zijn niet echt burgers want je maakt ze niet van 1 of ander mengsel maar ik weet zo direct geen andere naam. Gemakkelijk, supersnel en spotgoedkoop, zeker als je zelf flespompoenen in de moestuin hebt staan. Er zijn 2 methode om deze burgers te maken. De supersnelle methode is voor dunne schijfjes, de snelle methode is makkelijker voor dikkere schijfjes. De eerste is wel het energiezuinigste.
Voor 2 porties
- de bovenste helft van een flespompoen / butternut (de hals)
- olijfolie (of andere)
- peper en zout (en andere kruiden naar smaak)
- Was de pompoen en snij in schijfjes van ongeveer 0,5cm dikte (schillen moet niet)
- Verhit olie in een pan en zet op een half hoog vuurtje.
- Leg de schijfjes pompoen in de pan. Kruid met peper en zout
- Bak een 3 tal minuten aan elke kant.
- Klaar.
- Was de pompoen en snij in schijfjes van 1cm of dikker (schillen moet niet)
- Doe de schijfjes in een pot met water en breng aan de kook. Laat een 5tal minuutjes koken, tot de pompoen zacht is
- Verhit olie in een pan en zet op een half hoog vuurtje.
- Leg de schijfjes pompoen in de pan. Kruid met peper en zout
- Bak een 3 tal minuten aan elke kant.
- Klaar.
Afhankelijk van waar je het bij serveert kan je nog met kruiden spelen.Een beetje chilivlokken als het wat pittiger mag zijn, wat oregano voor een Italiaanse toets, wat kerriepoeder voor iets Oosters,.....
Leuk idee! Ga ik eens maken. :)
BeantwoordenVerwijderen