Eerlijk gezegd dat ik de hoeveelheid tomaten wat overschat.Sommige waren toch niet zo rijp als ik dacht. De basilicum op het terras was ondertussen dood dus in plaats van verse pesto ging ik over op pesto uit een potje. Met wat zoeken zijn die e-nummervrij te vinden. Veganistische pesto is al wat moeilijker. Deze was niet veganistisch waardoor het een vegetarische taart werd. Maar wel heel lekker.
Voor een springvorm van 26 cm. (2 grote porties)
- 200gr speltmeel
- 80ml water
- 1 lepel olijfolie + extra
- 3 lepels (rode) pesto
- kerstomaatjes
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
- zonnebloempitten
- Verwarm de oven voor op 200C
- Zeef het meel en meng met wat zout. Roer er het water en de olijfolie door tot een stevig deeg.
- Vet een springvorm of taartvorm in met wat olijfolie. Verdeel het deeg over de bodem.
- Besmeer het deeg met de pesto.
- Halveer de kerstomaatjes en verdeel over de pesto.
- Bestrooi met Provençaalse kruiden, peper en zout
- Zet 10 minuten in de oven en bestrooi dan met zonnebloempitten.
- Zet nog eens 10 minuten in de oven.
- Serveer warm.
- Als je een springvorm gebruikt kan je met een deegrol het deeg wat over de bodem verdelen.
- Eigenlijk is dit recept snel klaar. Het deeg moet je niet kneden. Gewoon goed doorroeren.
- Serveer dit eventueel met een salade of een goede kom soep ervoor omdat er niet vel groenten inzitten.
- Je kan dit ook in kleine porties maken als snack.
- Wij hadden een klein puntje over. Dat was koud ook wel lekker.
- Hierop kan je ook restjes groenten, olijven, verse kruiden, .... gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.