zaterdag 27 januari 2018

knolselderburgers en balletjes

In mijn groentepakket zitten voornamelijk seizoensgroenten en op dit moment is dat dus regelmatig kool, rode biet en knolselderij. Daar altijd iets origineel mee maken is niet altijd even gemakkelijk. Maar soms kan je gewoon een recept met zomergroenten omzetten. Zo zijn deze knolselderballetjes geïnspireerd op balletjes met courgette.
De balletjes zijn in de oven gebakken, de burgers in de pan. Je kan dus kiezen wat je het makkelijkste vindt. Naast knolselderij kan je ook andere groenten toevoegen. En de kruiden?Dat kan echt helemaal aangepast worden aan je wensen.
Voor 6 burgertjes en 8 balletjes
  • 350gr geschilde knolselderij
  • 70gr speltmeel (of gemalen havermout, broodkruim,...)
  • 1 grote snuf zout
  •  peper
  • een koffielepeltje mosterd
  • olie om te bakken in de pan.
  1. Rasp de knolselderij in een grote kom
  2. Doe er het speltmeel, peper, zout en mosterd bij. Roer alles door elkaar
  3. Vorm met je handen burgertjes en/of balletjes van dit mengsel.
  4. Om te bakken in de pan: verhit olie in een pan en bak de burgers een kleine 5 minuten aan elke kant.
  5. Om te bakken in de oven: leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet ze ongeveer 20minuten in de oven op 180C. Draai ze halverwege eens om.
De burgers of balletjes kan je koud of warm eten. De burgers kan je op een broodje eten, als bijgerecht, als snack (dippen in een lekker sausje),...
De balletjes zijn lekker in een salade, bij pasta, als borrelhapje,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...