De morgenstond...... |
Voor 2 a 3 porties
- 1 appel (jonagold)
- 1 peer (conference)
- 1 kaneelstokje
- 25gr rozijnen
- 50gr havermout
- Was het fruit en snij in blokjes (indien gewenst kan je het schillen maar ik doe dat nooit)
- Doe een halve liter water in een pot en voeg appel,peer,rozijnen en kaneelstokje toe
- zet op een normaal vuur en breng aan de kook
- Voeg de havermout toe
- Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken
- Serveer warm of laat afkoelen
- Voeg yoghurt toe bij het serveren
- voeg gehakte walnoten of andere noten toe
- Je kan ook1 soort fruit gebruiken
- Je kan de havermout vervangen door 100gr oud brood (wel direct toevoegen)
- Voor een kruidigere smaak kan je kruidnagel of gember toevoegen
- Je kan de havermout ook weglaten en het met muesli eten
- Je kan het wat zoeter maken met bijvoorbeeld honing
- ......
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.