Voor 4 porties
- 180gr bruine rijst
- 300gr kipfilet (in reepjes gesneden)
- 1ui, gesnipperd
- 1ananas, in blokjes
- 1 appel, in blokjes
- 2 kleine bananen
- 2 lepels currypoeder (kerrie voor de Nederlanders)
- zout en peper
- 1lepel honing
- 2 lepels olie naar keuze
- 100gr santen (droge blok kokos. te koop in Nederlandse supermarkten.of te vervangen met kokosmelk)
- 300ml heet water (tenzij je kokosmelk gebruikt)
- Kook de rijst gaar (best pas later opzetten, als je de ui gaat fruiten ofzo, hangt af van de gaartijd)
- meng de santen met het heet water zodat er een soort van kokosmelk ontstaat
- verhit 1 lepel olie in de pan en bak de kippenreepjes op een klein vuurtje gaar.kruid met peper en zout
- Haal uit de pan als ze gaar zijn
- Verhit opnieuw 1 lepel olie en fruit de ui glazig. voeg het currypoeder toe
- Voeg de ananas en de appel toe. Laat even meebakken en voeg dan de kokosmelk toe
- Breng aan de kook en pel ondertussen de bananen en snij in schijfjes
- Voeg de bananen met de honing toe en laat even mee warm worden.
- Voeg de kip terug toe en serveer met de rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.