zondag 6 oktober 2013

Zaterdag marktdag

Soms heb ik echt zin om te markten.(niet altijd). Vooral voor fruit en groenten vind ik dit leuk. Veel markten zijn tijdens de week en dan moet ik werken. Zaterdag is er echter markt in Eisden (Maasmechelen). Ik was daar nog nooit geweest omdat er altijd een paar praktische bezwaren zijn. Te ver om te fietsen (of toch zeker om er dan op tijd te zijn want de markt is 's morgens). Met de auto? Waar moet ik dan parkeren? Ik ken het daar niet echt. De bus? Nooit aan gedacht, tot gisteren. Met mijn busabonnement in de hand kan ik door het hele Vlaamse land. Enige probleem? Ik heb dringend zo'n boodschappenkarretje nodig. De bushalteleek nog nooit zover van mijn huis te zijn. 

Mijn oogst
 • 4 kilo rode paprika (3EUR)
 • 2 ananassen (2EUR)
 • 4 kilo nieuwe jonagold (3EUR)
 • 3kilo conference peren (3EUR)
 • 1 kilo witte druiven (1EUR)

Ik had nog interessante dingen gezien maar het verbaasd me al dat ik dit heb thuisgekregen.
De paprika heb ik gewassen, gesneden, kort geblancheerd en ingevroren. Een deel van fruit is voor deze week, van de rest heb ik fruitsalade gemaakt die ik ook heb ingevroren. Nu kan ik 's avonds een potje fruitsalade uit de diepvries nemen voorbij mijn ontbijt als ik weinig tijd heb om vers fruit te bewerken.

Nu zit mijn diepvries lekker vol en doen mijn schouders pijn. Volgende keer moet ik eerst een trolley hebben. Ik heb het web al even afgeschuimd opzoek naar een ecologisch exemplaar maar geen resultaat.

Toevallig iemand tips  waar ik een ecologische boodschappentrolley kan kopen?
En wat koop jij graag op de markt?

5 opmerkingen:

 1. Ik weer, ik lees maar meteen heel je blog! :) ik vond er een op de 'turkenmarkt' in heusden-zolder voor 10 euro http://www.topproducts.be/tweewekelijkse_multuculturele_markt_heusden.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil al wel eens langer naar de turkenmarkt maar ik woon aan de Maaskant en dat is toch een eindje. Misschien toch maar eens doen.

   Verwijderen
  2. Normaaaaalgezien ga ik pas terug in juli, heb in principe niets nodig tot dan met mn groentenpakket (tenzij misschien eens fruit), je kan mee carpoolen vanaf borgloon/hasselt! Ge lijkt me wel een plezante :)

   Verwijderen
  3. Leuk idee maar ik denk dat Hasselt juist omweg voor mij zou zijn.

   Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...