Voor 2 grote porties
- 100gr gedroogde bonen (bij mij 50gr wit en 50gr bruin)
- 250gr aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knolook
- 2 tomaten
- 200ml tomaten passata (sap)
- 25gr heel donkere chocolade
- peper
- 1 lepeltje pili-pilipoeder
- doe de bonen in een pot met water en laat minstens 8uur weken
- Spoel af. Neem nieuw water en kook de bonen voor een kleine 3 kwartier
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in kleine blokjes
- Voeg bij de kokende bonen en laat nog een tiental minuutjes meekoken
- Giet af en vang wat kookvocht op
- Snipper de ui en de knoflook
- Doe olie in een pan en fruit de ui en knoflook
- Snij de paprika in reepjes en voeg toe
- Snij de tomaten in blokjes en voeg toe
- voeg de kruiden toe
- voeg de bonen en aardappelen toe
- voeg de passata toe en eventueel nog wat kookvocht
- Breng aan de kook
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe.
- Goed roeren en klaar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.