Wat heb je nodig?
- 1eigeel
- een half koffielepeltje mosterd
- peper en zout
- 250ml neutrale olie.(koolzaad,zonnebloem,...) best geen olijfolie omdat die te krachtig smaakt
- scheutje azijn of citroensap (1 van deze 2 moet omdat je iets zuur nodig hebt.Ik verkies citroensap)
- Doe het eigeel in een kom met de mosterd en het citroensap. klop 2 a3 slagen (als je hier teveel los klopt komt er teveel lucht in waardoor je problemen kunt krijgen.) Het eigeel moet wel stuk zijn
- voeg een klein scheutje olie bij en klop
- Blijf kloppen terwijl je beetje bij beetje de olie erbij klopt, totdat alles erin zit. (als e een vetlaag ziet moet je eventjes doorkloppen zonder olie toe te voegen totdat deze weg is)
- Kruid af met peper en zout
- Tenmiste 3 weken houdbaar in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.