dinsdag 22 oktober 2013

Mayonaise maken

Is er iets waar zoveel op gevloekt wordt als zelfgemaakte mislukte mayonaise? Er gaan zoveel fabeltjes hierover de ronde die moeten aangeven hoe moeilijk het wel niet is. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk en kan u het ook gerust doen tijdens uw menstruatie ;-)

Wat heb je nodig?
  • 1eigeel
  • een half koffielepeltje mosterd
  • peper en zout
  • 250ml neutrale olie.(koolzaad,zonnebloem,...) best geen olijfolie omdat die te krachtig smaakt
  • scheutje azijn of citroensap (1 van deze 2 moet omdat je iets zuur nodig hebt.Ik verkies citroensap) 
  1. Doe het eigeel in een kom met de mosterd en het citroensap. klop 2 a3 slagen (als je hier teveel los klopt komt er teveel lucht in waardoor je problemen kunt krijgen.) Het eigeel moet wel stuk zijn
  2. voeg een klein scheutje olie bij en klop
  3. Blijf kloppen terwijl je beetje bij beetje de olie erbij klopt, totdat alles erin zit. (als e een vetlaag ziet moet je eventjes doorkloppen zonder olie toe te voegen totdat deze weg is)
  4. Kruid af met peper en zout
  5. Tenmiste 3 weken houdbaar in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...