Dus zelf aan de slag of anders geen dessert! Omdat ik eens ergens gelezen heb dat een maaltijd lekkerder is als je ze mooi presenteert en een leuke naam geeft kwam ik met de mokkamousse. De kopjes zijn van die kleine espressokopjes die ik ooit gekregen heb en eigenlijk nooit gebruik.
Mokkamouse
Nodig voor porties:
- 200 gr magere plattekaas (kwark)
- een heel klein beetje oploskoffiekorreltjes (ik had 3gram en dat was eigenlijk veel teveel)
- 1 gram pure chocolade (in schilfertjes. Ik laat mijn vriend regelmatig een stuk chocolade schilferen zodat ik altijd wat bij de hand heb)
- een klein beetje melk (bij mij was dat 20ml ofzo)
- doe de plattekaas in een kom en doe er de oploskoffie bij
- doe er een klein beetje melk bij zodat de koffie oplost.
- Alles onder elkaar roeren
- dan de chocolade er door roeren
- en mooi serveren
Klinkt heerlijk. Ga ik vandaag nog proberen te maken!
BeantwoordenVerwijderen