Nodig voor 4 personen
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 (gele) paprika
- 1 aubergine
- 1 kleine courgette
- 3 wortels
- 1 blik kikkererwten (240gr)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 lepel olijfolie
- 1 lepel harissa
- 2 Spaanse pepertjes (rode)
- 1 lepel kaneel
- 1 lepel paprikapoeder
- 2 lepels ras el hanout
- Verwarm de olie in een grote pot en bak er de ui, pepers en knoflook in. Doe er alle kruiden en de harissa bij. Roer goed.
- Schil ondertussen de wortels en snij in blokjes.Doe in de pot. Roer
- Was en snij de courgette in blokjes. Doe in de pot.Roer
- Doe hetzelfde met de aubergine.
- Open de kikkererwten en laat uitlekken.
- Roer de kikererwten bij in de pot.
- Doe er dan de gepelde tomaten bij en steek ze wat kapot met een houten lepel ( Je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken maar gewone gepelde tomaten zijn bij de meeste winkels goedkoper)
- Doe het deksel op de pot en laat minstens 20min.sudderen op een laag vuurtje. Af en toe roeren.
- Proef eens en kruid eventueel bij. Serveer met couscous (of andere granen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.