Ingrediënten voor 3 porties
- 100gr ongekookte couscous
- 100gr ansjovis op olie (bij mij 1 blikje uit de lidl)
- een halve paprika (hij was heel groot daarom maar een halve. Andere kleur kan natuurlijk ook maar deze past het mooiste)
- 1 tomaat
- een halve rode ui
- een groot stuk komkommer
- 15 groene olijven (zwart kan ook maar de zijn rijper en bevatten meer vet)
- kruiden naar keuze (ras-el-hanout, peper, harissakruiden(oxfam), komijn,koriander,...)
- Doe de couscous in een kom met wat kruiden. (ik gebruikte ras-el-hanout)
- giet er kokend water op (check verpakking voor de hoeveelheid water)
- roer en laat 5minuten rusten
- snij ondertussen de groenten en olijven in kleine stukjes
- breek of snij de ansjovisjes in stukjes
- als de couscous wat afgekoeld is gooi je er alles bij.
- goed mengen. Eventueel kan je nog wat olie van bij de ansjovis erbij gieten.
- Werk eventueel af met harissakruiden of koriander
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.