Deze salade smaakt echt heerlijk en vullend verrassend goed. Met verse champignons of andere groenten zou je er zelfs een volledige rawfood-salade van kunnen maken. Maar raw of niet, dit is gewoon lekker.
Voor 2 porties
Voor de "resto" (restjespesto)
- 30gr amandelen (of andere noten, zonnenbloempitten, ...)
- 15 gr veldsla
- 15gr peterselie (of in totaal 30gr andere bladgroente of kruiden zoals spinazie, boerenkool, basilicum,....)
- 1 teentje knoflook
- 2 lepels olie (bijvoorbeeld van een pot zongedroogde tomaatjes)
- 1 lepel gistvlokken
- peper en zout
- Week de noten minstens een half uurtje (langer is beter). Giet af
- Was het bladgroen en snij de ook in 4
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix fijn met de soepmixer (of gebruik een keukenmachine)
- Proef en kruid wat af
- Een grote pastinaak
- 30gr gedroogd eekhoorntjesbrood (of andere champignons, kan ook vers)
- enkele zwarte olijven
- 2 theelepeltjes kappertjes
- 1 eetlepel gedroogd zeewier (vb salade du pecheur van Lima)
- 1 lepel olijfolie
- De portie resto
- Week het eekhoorntjesbrood minstens een half uur. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een pan en bak het eekhoorntjesbrood.
- Schil de pastinaak en snijd er met een dunschiller tagliatelle van. Ongeveer 250gr.
- Snij de olijven in stukjes
- Meng de pastinaak met het eekhoorntjesbrood, olijven, kappertjes, zeewier en de resto
- Maak de resto gewoon met wat je in huis hebt. Ideale manier om restjes op te werken.
- Ik had een pastinaak van meer dan 300gr. Het binnenste gedeelte is echter moeilijk om in mooie slierten te snijden. Dat gebruik ik gewoon in een ander recept.
- Je kan de pastinaak ook eventjes rondbakken in olie maar dat is niet noodzakelijk.
- Als je speciale apparatuur hebt om spaghetti te snijden van groenten kan je ook dat gebruiken. Ik heb dat niet dus gebruik een dunschiller.
- Je kan de salade zeker een avond van te voren maken. Er er dan nog 2 dagen van smullen.
- De olie van zongedroogde tomaatjes is een lekkere smaakmaker. Weggooien zou zonde zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.