Het recept van uienconfijt vind je hier. Vervang voor en veganistische versie de honing door agavesiroop. Als je geen porto in huis hebt kan je ook gewone rode wijn gebruiken.
Vooreen grote pot
- 100gr gedroogde groene of bruine linzen
- 50gr walnoten
- 2 lente-uitjes of een halve gewone ui
- 1 koffielepeltje rozemarijn
- 2 blaadjes gedroogde salie
- peper en zout.
- Week de walnoten in warm water. Giet af voor gebruikt.
- Doe de linzen samen met de salie in ene pot met voldoende water en kook gaar.
- Giet de linzen af maar vang het kookvocht op.
- Snijd de lente-ui fijn.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een gladde massa. Voeg lepel per lepel een beetje kookvocht toe tot je een smeerbare paté hebt
- Serveer eventueel met uienconfijt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.