Bij rode kool denk je waarschijnlijk direct aan appels en dat zit er hier ook in. Alleen verstopt. Tijdens de feestdagen krijg je waarschijnlijk al genoeg ongezonde troep binnen dus in deze salade zit geen mayonaise maar saus op basis van appel.
Voor een grote schaal
- 200gr rode kool
- 200gr witte kool
- 1 appel
- 1 teentje knoflook
- 1 koffielepeltje lijnzaadolie
- 1 lepel citroensap (of limoen)
- peper en zout
- eventueel andere kruiden of wat verse peterselie voor de kleur
- Snij de appel in kwartjes en verwijder het klokhuis. Doe in een potje met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuutjes koken en giet af.
- Pel het teentje knoflook en snijd in 4.
- Doe de gekookte appel samen met de knoflook, lijnzaad, citroensap en peperen zout in de blender. Mix tot een gladde saus. Zet opzij om af te koelen.
- Snijd de rode kool en witte kool heel fijn.
- Meng de rode met de witte kool en roer er de appelsaus onder.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.
OPMERKINGEN
- Je kan de salade ook aanvullen met ui, veldsla,...
- De salade blijft 3 dagen goed in de koelkast.
- Je kan de salade ook als lunch eten, aangevuld met wraps en falafel, met wat boekweit erdoor, ....
- Een klein beetje chilipoeder door de saus geeft een leuke sensatie
- Roer eventueel ook wat noten door de salade voor wat extra crunch.
- Om de appel te koken kan je ook neutraal kookvocht gebruiken (bijvoorbeeld van pasta). Je kan het kookvocht van de appel ook opvangen en opdrinken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.