woensdag 6 december 2017

Bietentartaar

Met rode biet kan je alle kanten op. En dat geldt ook voor dit receptje. Je kan de tartaar serveren als hapje zoals op de foto, op je brood eten, pimpen tot een salade,...maakt niet uit, het blijft lekker.

Als je nog niet helemaal weg bent van de aardse smaak van bietjes kan je ze eerst koken of, nog lekkerder, poffen in de oven (rol de ongeschilde biet in aluminiumfolie en leg hem ongeveer een uurtje in de oven op 200C. Voel met een vork of hij gaar is) . Maar zelf verkies ik rauwe bietjes. Bespaart werk en gas/elektriciteit.


Voor een mooie portie bietentartaar
  • 1 grote rode biet (ongeveer 300gr)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel lijnzaadolie
  • 1 koffielepeltje gedroogde dille
  • 1/2 koffielepeltje mierikswortelpoeder
  • zout en peper
  • Eventueel witloof om te serveren.
  1. Schil de biet en snij in kleine blokjes of rasp grof.
  2. Snipper de ui
  3. Meng de mosterd, azijn, olie en kruiden tot een dressing
  4. Meng de biet met de ui, kappertjes en dressing
  5. Als je dit als hapje in witloof wil serveren trek je net voor het serveren voorzichtig witloofblaadjes van de stronk en vul ze met de bietentartaar.
OPMERKINGEN
  • zoals gezegd ook lekker op brood. Of bijvoorbeeld op toastjes
  • Voor een lichte salade kan je aanvullen met geraspte appel, fijngesneden witlof, veldsla, winterpostelein,...
  • Om er een maaltijdsalade van te maken kan je dit nog verder aanvullen met gekookte boekweit, gekookte linzen,...
  • Voeg wat gehakte geroosterde walnoten toe voor een crunch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...