Je kan de burgers eten op een broodje of gewoon bij een groente/aardappel/...maaltijd. Want af en toe is bloemkool met aardappelen en witte saus wellekker maar dat zijn de maaltijden waarbij vlees ontbreekt en een zelfgemaakte burger deze plaats uitstekend inneemt.
Trouwens: ik heb ook een kookles rond broodbeleg gemaakt dus de komende weken zullen hier veel pompoen- of spreadrecepten gepost worden.
Voor 6 burgers
- 125gr gekookte kidneybonen
- 75gr zelfgemaakte pompoenpuree
- 1 teentje knoflook
- 50gr oud brood (of havermout of paneermeel of meel of een mengeling)
- 1 lepel lijnzaad
- peper en zout
- ½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
- (Olijf)olie
- Pel de knoflook en scheur het brood in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olie in een kom of hakmolen en mix tot een homogene massa.
- Neem ongeveer 1/6 de van deze massa, rol tot een bal en duw plat tot een burger. Als het niet bijeen blijft is je beslag te nat. Voeg dan wat extra havermout toe.
- Maak in totaal 6 burgers
- Verhit olie in een pan. Bak
de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant.
OPMERKINGEN
- Ik heb deze burger ook al op de barbecue gebakken en dat ging heel goed. Ze zijn lekker stevig.
- Geen kidneybonen? Met andere bonen zal het ook wel lukken.
- Als je oud brood hebt liggen zou ik dat gebruiken omdat je dan voorkomt dat je het weg moet gooien. Maar anders gebruik ik eigenlijk havermout.
- Voeg kruiden die je lekker vindt en die passen bij de maaltijd toe.
-
Je kan ook een stapel burgers maken en ze na kort bakken in de pan invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.