Deze peperkoek is gewoon
heerlijk. Je merkt niet dat er pompoen inzit. Als je echt een kleverige peperkoek wil kan je de dadels vervangen door 90gr oerzoet of ruwe rietsuiker. Als je voor suikervrij wil gaan gebruik je de dadels.
Voor 1 pompoenpeperkoek (rechthoekige cakevorm van 24cm)
- 250gr pompoen
- 90gr appelstroop
- 1 lepel lijnzaad met 3 lepels water
- 90gr dadels
- 200gr speltmeel
- 2 volle koffielepels bakpoeder
- 2 volle koffielepels speculaaskruiden
- 1 koffielepeltje gemberpoeder
- snufje zout
- Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
- Snijd de pompoen in blokjes en de dadels in 4 stukken. Doe in een pot met een bodempje water en ze op een zacht vuurtje. Laat ongeveer 10 minuutjes garen. Mix tot een gladde puree
- Zeef de bloem en meng met de speculaaskruiden, het bakpoeder, zout en gemberpoeder.
-
Meng de pompoenpuree met de appelstroop en het lijnzaadei. Roer dit door de droge ingrediënten.
-
Doe het deeg in een cakevorm van ongeveer 24cm.
-
Zet de oven op 220C en bak de cake voor ongeveer 35 minuten. Controleer met een priem of hij gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.