Voor een potje
- 3 delen restje rode wijn (bijvoorbeeld 120ml)
- 1 deel gewone witte azijn (bijvoorbeeld 40ml)
- Doe de rode wijn en de azijn in een glazen pot.
- Dek af met een doek (zodat er geen vuil in kan maar wel zuurstof bij)
- Zet ongeveer 2 weken op een donkere plek. Roer regelmatig eens door d epot (ongever om de 2 dagen)
- Giet de rode wijnazijn over in een propere pot of fles en sluit goed af. Bewaar zoals gewone azijn.
OPMERKINGEN
- Een pot open azijn stinkt natuurlijk wel. Houd daar rekening mee als je een plekje voor je pot kiest.
- Waarschijnlijk lukt dit ook met een nieuwe fles wijn maar dat vind ik dan weer zonde.
- Misschien lukt dit ook met witte wijn. Geen idee, dat drinken we niet zo vaak
- Ik heb geen idee of er nog rest alcohol in de azijn zit. Voor de zekerheid niet aan kinderen geven.
Snel weer bij je lezen! Ik was je uit het oog verloren, want ik gebruikte vooral bloglovin. Maar ik kreeg heimwee naar de bloggerleeslijst.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor deze uitleg. Ik zou er nooit opgekomen zijn om azijn te maken.
Leuk dat je terug bent! Azijn maken was bij mij ook maar een experiment. Maar aangezien het gelukt is deel ik het graag. Vanavond dan toch maar een flesje wijn opentrekken ;-)
Verwijderen