zaterdag 20 mei 2017

Koffiebrownie

Morgen is het mijn verjaardag dus tijd voor gebak! Maar wel gebak dat rotzooivrij is natuurlijk. Sinds ik bonenbrownies heb ontdekt blijf ik er maar nieuwe variaties op uitvinden. Zoals deze koffiebrownie met chocolade.

Deze brownie is niet suikervrij maar heel suikerarm. Er zit een beetje pure chocolade van 82% in. Als je dat liever niet hebt kan je 99% chocolade gebruiken maar persoonlijk vind ik die wel een heel stuk duurder. En als ik goed kan rekenen zit er in chocolade van 82% minder dan 1/5de suiker. Op 25gr is dat dus minder dan 5gr suiker, als je dat dan verdeeld over een hele brownie is het niet zoveel.


Voor 1 cakevorm en 4 kleintjes


  • 220gr kidneybonen (gekookt) 
  • 150gr appelmoes 
  • 30gr amandelmeel 
  • 30gr kokosolie 
  • 100gr havermout 
  • 1 eetlepel yorzo (of andere granenkoffie) 
  • 1 eetlepel cacaopoeder 
  • 25gr pure chocolade 
  • 1 lepel citroensap 
  • 1 lepeltje bakingsoda
  1.  Meng de bakingsoda met de havermout en het amandelmeel
  2. Doe allesbehalve de chocolade in een mengkom en mix tot een mooi deeg met de staafmixer
  3. Breek de chocolade in kleine stukjes en meng dezemet een lepel door het deeg
  4. Doe het deeg in een bakvorm en strijk mooi glad.
  5. Zet in de oven op 180C voor ongeveer 20 minuten. Check met een satéprikker of de brownie gaar is.
  6. Haal uit de oven,laat ongeveer 5 minuutjes in de vorm rusten en keer dan om.
  7. Klaar.
 OPMERKINGEN
  • Je kan zeker ook zwarte bonen gebruiken maar ik had nog kidneybonen staan
  • Amandelmeel maak je makkelijk zelf door amandelen fijnte hakken

1 opmerking:

  1. Ik laat me weer graag door jouw gerechten inspireren. Ik kan wel weer wat ideeen gebruiken.
    Een heel fijne verjaardag gewenst!
    Hartelijke groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...