zaterdag 27 mei 2017

Cannelloni met rapen

Raap is zo'n groente die ik nog nooit (bewust) gegeten had tot ik enkele jaren geleden met groentepakketten van de voedselteams begon. Ook nu is het vaak nog wat aftasten wat mogelijk is, gelukkig ben ik een experimentele kok. Dit keer was het resultaat heerlijke cannelloni.


Het vullen van cannelloni is mij nooit echt geweldig gelukt, daarom gebruik ik lasagnebladen. Bijkomend voordeel is dat je makkelijker volkoren lasagne bladen dan volkoren cannelloni vindt. Maar je kan kiezen wat je doet.


Voor 2 porties


  • 6 lasagnevellen 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 rapen 
  • 100gr mengeling van zonnebloempitten, walnoten en paranoten 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Handje rucola 
  • Provençaalse kruiden 
  • 1 lepel rode wijnazijn 
  • 2 lepels gistvlokken
  • simpele tomatensaus of passata
  1.  Week de zaden en noten een paar uurtjes. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snipper de ui en de knoflook en snij de rapen in blokken. Was de rucola
  3. Verhit olie in een fan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de rapen toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg een bodempje water toe en laat nog eens 5 minuten stoven. Giet overtollig water af maar vang dit op.
  4. Doe de notenmengeling samen met de rapen, kruiden, rucola, gistvlokken en azijn in de hakmolen en hak fijn. Voeg eventueel een klein een beetje (kook)water toe. 
  5. Proef deze mengeling en breng op smaak indien nodig. 
  6. Breng een pot met water aan de kook. Leg 3 lasagne bladen in de pot en kook ongeveer anderhalve minuut. Haal uit het water met een schuimspaan en leg open (ze mogen niet tegen elkaar plakken). Herhaal met de resterende 3 vellen.
  7. Vet een ovenschaal in met olijfolie en giet er een bodempje tomatensaus in. 
  8. Neem 1 lasagnevel en snij in twee. Leg in het midden 2 lepels van het rapenmengsel. Vouw dicht en leg in de ovenschaal.
  9. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn. 
  10. Zet de oven op 180C.Voeg eventueel nog wat tomatensaus toe en besprenkel met ene beetje olie
  11. Zet de cannelloni ongeveer 15 minuten in de oven.  


OPMERKINGEN
  • Hierboven een foto van hoe ik deed. Het is misschien niet echt duidelijk maar het lasagneblad is in 2 gesneden.
  • Geen paranoten? Geen probleem, neem dan gewoon andere noten. Of 50gr walnoten en 50gr zonnebloempitten.
  • De rucola is niet noodzakelijk maar wel lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...