Enig nadeel van deze confituur is natuurlijk dat je hem niet zoals gewone heel lang kan bewaren. Ik heb er een dag of 5 van gegeten. Je kan best gewoon een kleine portie maken. En als je nieuwe wil maak je gewoon opnieuw.
Voor een potje
- 200gr rood fruit (diepvries)
- 25gr ontpitte dadels
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel citroensap (optioneel)
- Snij de dadels in 4 en laat ze een half uurtje weken in water. Giet af en laat goed uitlekken
- Laat het fruit ontdooien als het uit de vriezer komt.
- Doe het fruit, dadels en citroensap in de blender of hakmolen. Mix fijn.
- Meng het chiazaad onder het fruit. Laat een tiental minuutjes rusten.
- Klaar. Lekker op brood, op cake,...
- Als je een stevige blender of hakmolen hebt kan je het weken van de dadels of het ontdooien misschien overslaan
- Met vers fruit heb je misschien minder chiazaad nodig. Bevroren fruit is meestal iets natter als het ontdooid is
- Bewaar in de koelkast
- Ik dacht er nog wat kaneel door te roeren maar ben dat uiteindelijk vergeten. Misschien wel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.