dinsdag 23 mei 2017

Perenontbijt, vol met restjes

Voedselverspilling is een groot probleem, dat weten we ondertussen allemaal wel. Zelf gooi ik vrij weinig voedsel weg. Ik koop niet teveel, vries veel in, schil maar weinig groenten of fruit en ben creatief met restjes. Zo maak ik van een restje gekookte rijst al eens rijstmelk. Maar als je die melk dan zeeft blijft er weer een restje over. Daar maken we dan gewoon een lekker ontbijt mee.

Natuurlijk kan je ook ander fruit gebruiken maar ik had gewoon zin in peer. Dit ontbijtje is supersnel klaar en met de gezeefde rijstmelk heb je de volgende dagen ook snelle ontbijtjes.


Voor 1 portie
  • pulp van zelfgemaakte rijstmelk (wat achterblijft in de zeef)
  • een beetje water
  • 1 peer
  • snufje kaneel
  • eventueel een klein stukje gember.
  1. Schil de gember. Verwijder het steeltje en kroontje van de peer.
  2. Doe alles in de blender en mix tot een dikke pap
  3. Genieten maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...