Het idee kwam er nadat er nog maar eens een zak veldsla in mijn groentepakket zat. Veldsla is lekker en een wintergroente maar af en toe weet ik echt niet meer wat ik er mee maken moet. En toen dacht ik opeens aan pesto.
Voor 4 porties
Voor de pesto
- 2 kopjes veldsla
- Een half kopje zonnebloempitten
- 2 lepels gistvlokken
- 1 lepel gedroogde Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 lepel olijfolie
- Verhit een droge pan en rooster de zonnebloempitten
- Was de veldsla grondig
- Doe alles in een hakmolen en hak tot een gladde saus
Voor de pasta
- 2 wortelen
- 2 peterseliewortels (of pastinaak, knolselder,…)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 150gr pasta
- Olijfolie
- Peper en zout
- Gedroogde tijm
- Kook de pasta gaar
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de wortelen en peterseliewortels in blokjes
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de wortel en wortelpeterselie toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg een beetje water, tijm en peper en zout toe en laat stoven.
- Als de wortels gaar zijn roer je er de pasta door
- Serveer et pesto
- De pesto kan je ook gebruiken als broodbeleg of dipsaus
- biologische wortels hoef je niet te schillen.
- peterseliewortel of wortelpeterselie lijkt een beetje op pastinaak maar is niet zo rond maar je kan ook een andere knolgroente gebruiken
- Ik at hier nog een linzenburger bij, mijn vriendje een gewone hamburger maar je zou ook gewoon linzen of andere peulvruchten door de pasta kunnen roeren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.