Deze maaltijd is eigenlijk ideaal om restjes te verwerken. Dag 1 eet je lekkere verse rode kool met gekookte aardappels. Dag 2 maak je er deze ovenschotel mee. Natuurlijk is het nog makkelijker als je de eerste dag gewoon al voor 2 dagen aardappelen schilt.
Voor 2 porties
- 2 porties klaargemaakte rode kool (bijvoorbeeld volgens dit recept)
- 2 porties gekookte aardappelen
- Een scheutje plantaardige melk
- Peper en zout
- nootmuskaat
- olie
- 60gr gerookte tofu
- 1 lepel gistvlokken
- Doe de tofu en gistvlokken in de hakmoelen en hak fijn.
- Doe een scheutjemelk en een scheutje plantaardige melk bij de aardappelen. Pureer met een pureestamper.Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat.
- Smeer een ovenschaal in met een beetje olie.
- Verdeel de rode kook over de schaal
- Verdeel de aardappelpuree over de rode kool. Strijk goed glad.
- Bestrooi de puree met de tofu.
- Zet in een oven op 180C voor ongeveer 30 minuten
- Klaar
- Nog lekkerder wordt het wanneer je gekookte knolselder of aardperen toevoegd aan de aardappels.
- De tofu is optioneel maar zorgt wel voor een krokant laagje.
- Ik gebruikte hier rijstolie maar andere olie kan natuurlijk ook.
- Je kan ook noten toevoegen aan de puree of noten fijnhakken met de tofu.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.