Dit recept is afgeleid van een Irish boxty, een soort aardappelkoekje. De basis was zoals gezegd wortelpuree maar omdat het iets te weinig was voor een volle maaltijd gingen er nog wat diepvrieserwtjes door en lekkere oosterse kruiden. Resultaat, een heerlijke lunch.
Voor 1 grote portie
- 250gr wortelpuree
- Kleine ui
- Teentje knoflook
- Rijstolie
- 1 lepel gistvlokken
- Half theelepeltje komijnzaad
- 3 lepels erwtjes (diepvries)
- Schijfje gember
- Chilipoeder
- Snipper de ui, gember en de knoflook
- Verhit een droge pan en rooster de komijnzaadjes. Haal ze dan uit de pan
- Verhit olie in de pan en fruit de ui met de gember en het chilipoeder.
- Voeg de erwtjes toe en bak ze kort mee.
- Haal alles uit de pan en meng met de wortelpuree en de gistvlokken
- Maak met je handen of met behulp van een vormpje koekjes.
- Verhit opnieuw olie in de pan en bak de koekjes ongeveer 4 minuten aan elke kant.
- Smakelijk
- Je kan dit natuurlijk ook gewoon maken met een restje groenten en een restje aardappelen.
- De wortelpuree was gewoon gemaakt met aardappelen, wortelen, een klein beetje kookvocht en peper, zout en nootmuskaat
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.