Een gezonde maaltijd hoeft niet veel tijd te kosten. Zo was
dit, en variaties hierop, handig tijdens de drukke periode van de verhuis.
Gewoon iets van granen, linzen en gebakken groenten. Makkelijk toch?
Zo ontdekte ik dat aardperen (of topinambour of Jerusalem Artisjok) heerlijk zijn als je ze gewoon wat aanbakt in de pan.
Deze met gierst en aardperen vond ik de lekkerste maar
volkoren couscous met linzen en gebakken champignons was bijvoorbeeld ook
lekker.
Voor 2 porties
- 60gr rode linzen
- 60gr gierst
- Een handje rozijnen
- Peper en zout
- Provençaalse kruiden
- komijnzaadjes
- Olijfolie
- Een paar aardperen
- Eventueel een paar plukjes veldsla
- Meng de linzen en de gierst in een pot met voldoende water. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Breng aan de kook. Voeg de rozijnen toe en laat zachtjes gaar koken. Giet af.
- Was de aardperen goed en snij in schijfjes. Was de veldsla.
- Verhit olie in een pan en bak de komijnzaadjes kort. Voeg de aardperen toe en bak aan 2 zijden. Voeg nog kort de veldsla toe.
- Serveer de gierst met de aardperen en klaar.
- ik gebruikte hier veldsla die al een beetje slap hing. Ook andere niet meer superverse bladgroente zou je zo toch nog nuttig kunnen gebruiken
- Varieer met groenten.
- Dit is echt sneller klaar dan naar de frituur gaan hoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.