dinsdag 17 januari 2017

Schwarzwälder torte ontbijt

Een mooie naam voor een lekker ontbijtje. Een schwarzwälder torte wordt gemaakt met chocolade en ik maakte hier een ontbijtje gebaseerd op dit idee. Niet met enkel kersen maar gewoon met bosvruchten, zo'n zak uit de vriezer die ik standaard in huis heb om ook in de winter ervan te kunnen genieten.
Deze havermoutpap is zowel warm als koud lekker. Ideaal dus voor een ochtend waarop je wat tijd hebt en één waarop dat niet het geval is. Of je kan ook een portie aan iemand anders geven maar waarom zou je dat doen? 😋



Voor 2 porties
  • 400ml plantaardige melk naar keuze
  • 80gr havermout
  • 180gr bosvruchten (mag nog bevroren zijn)
  • 1 volle lepel cacaopoeder
  • 30gr rozijnen
  • een snufje zout
  1. Doe de melk, de bosvruchten, havermout,snufje zout en rozijnen in een kookpot. Breng zachtjes aan de kook,roer regelmatig.
  2. Laat een minuutje of 5 koken.
  3. Meng er dan het cacaopoeder door.
  4. Verdeel over 2 kommetjes en werk eventueel af met cacao nibs
OPMERKINGEN
  • Ik gebruikte zelfgemaakte amandelmelk maar je kan zeker ook iets anders gebruiken
  • Geen idee hoe je plantaardige melk moet maken? Kijk dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...