Mijn guilty pleasure is toch al jaren speculaasjes gedoopt in koffie. Speculaasjes zijn veganistisch en vaak e-nummervrij te vinden. De suiker neem ik er af en toe maar eens bij. In deze lekkere pap zit echter ook geen suiker.
Voor 4 kleine porties
- 400ml plantaardige melk
- 1 lepel Yorzo instant of andere granenkoffie
- 2 lepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 volle lepel arrowroot
- een volle theelepel speculaaskruiden
- Doe een paar lepels melk in een kommetje, giet de rest in een kookpot.
- Doe de granenkoffie, ahornsiroop,vanille-extract en speculaaskruiden bij de melk. Zet op een zacht vuurtje en breng al roerend aan de kook.
- Meng de arrowroot met de opzij gezette melk tot een glad papje.
- Zet het vuur uit en meng het arrowrootpapje door de melk. normaal zie je het direct indikken.
- Verdeel de pudding over 4 schaaltjes en bestrooi eventueel nog met wat speculaaskruiden.
- Eet warm of koud.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.