Eigenlijk zijn ze gemakkelijk te maken en in combinatie met hasselback rapen, een zelfgemaakte vegaburger en een lekker sausje geeft het echt wel een fastfood-idee.
Voor 2 porties
- 4 kleine rapen (of meer/minder,afhankelijk van de grote)
- 1 teentje look
- kruiden naar smaak
- 1 lepel olijfolie (of andere)
- Was de rapen en snij er de lelijke uiteinden van af.
- Snij er dunne schijfjes in (niet helemaal door).
- Snipper de look en meng in een kommetje door de olijfolie, voeg kruiden naar smaak toe
- Leg de rapen op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze met een borsteltje in met de olijfolie
- Zet ze in een oven op 200C
- Smeer ze na 15 minuten opnieuw in met wat olie (de rapen moeten al wat open staan) en zorg dat er wat knoflook tussen de schijfjes zit.
- Zet nog 10 tot 15 minuten in de oven
- Haal uit en serveer warm
- Als je grote rapen hebt kan je ze halveren. Snij dan schijfjes in de bolle kant.
- Het ziet er speciaal uit maar eigenlijk vind ik heelmakkelijk. Het is even wat snijwerk maar alles is altijd lekker krokant.
- De oven voorverwarmen is niet nodig.
- Ik gebruikte naast knoflook enkel peper en zout
- Als je het nog niet wist: aardappels maak je op dezelfde manier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.