Ik gebruik in dit recept Yorzo van Lima maar andere granenkoffie of gewone oploskoffie zal ook wel lukken. De hoeveelheid moet dan eventueel wel aangepast worden.
Voor 2 porties
- 300ml amandelmelk
- 3 volle koffielepeltjes yorzo
- 1 koffielepeltje cacaopoeder
- 1 koffielepeltje vanille-extract (optioneel)
- 1 scheutje ahornsiroop
- Meng 150ml amandelmelk 2 koffielepeltjes Yorzo, het cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract. Roer tot alles opgelost is.
- Doe in een afsluitbaar potje in de vriezer voor ongeveer 2 uurtjes.
- Meng 1 koffielepeltje Yorzo door de resterende amandelmelk en zet deze in de koelkast.
- Als de melk in de vriezer half bevroren is, zoals granita. Kan je de ijskoffie afwerken.
- Giet de melk uit de koelkast in 2 glaasjes en verdeel er het ijsschaafsel door.
- Serveer direct.
- Ik gebruik vanille-extract op basis van wodka. In het resultaat zit dus een beetje wodka. De alcohol zorgt ervoor dat de amandelmelk niet zo snel bevriest. Zonder vanille-extract kan je best af en toe door het potje roeren zodat het niet een grote ijsblok wordt.
- Heb je de melk toch laten bevriezen? Geen nood. Haal 10 minuutjes uit de vriezer. Probeer het in 2 te verdelen en klaar.
- Drink je graag ijskoffie? Je kan het mengsel voor de vriezer ook verdelen over ijsblokjesvormen. 2 of 3 ijsblokjes in een glas notenmelk met wat yorzo en je kan genieten van je ijskoffie.
- Geen amandelmelk? Het kan natuurlijk ook met andere plantaardige melk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.