dinsdag 27 juni 2017

Ijskoffie

Met lekker zomerweer smaakt een ijskoffie altijd. Voor deze versie heb je wel eventjes voorbereidingstijd nodig maar hij is dan ook lekker en verfrissend.
Ik gebruik in dit recept Yorzo van Lima maar andere granenkoffie of gewone oploskoffie zal ook wel lukken. De hoeveelheid moet dan eventueel wel aangepast worden. 


Voor 2 porties
  • 300ml amandelmelk 
  • 3 volle koffielepeltjes yorzo 
  • 1 koffielepeltje cacaopoeder 
  • 1 koffielepeltje vanille-extract  (optioneel)
  • 1 scheutje ahornsiroop

  1. Meng 150ml amandelmelk 2 koffielepeltjes Yorzo, het cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract. Roer tot alles opgelost is.
  2. Doe in een afsluitbaar potje in de vriezer voor ongeveer 2 uurtjes.
  3. Meng 1 koffielepeltje Yorzo door de resterende amandelmelk en zet deze in de koelkast.
  4. Als de melk in de vriezer half bevroren is, zoals granita. Kan je de ijskoffie afwerken.
  5. Giet de melk uit de koelkast in 2 glaasjes en verdeel er het ijsschaafsel door.
  6. Serveer direct.
OPMERKINGEN
  • Ik gebruik vanille-extract op basis van wodka. In het resultaat zit dus een beetje wodka. De alcohol zorgt ervoor dat de amandelmelk niet zo snel bevriest. Zonder vanille-extract kan je best af en toe door het potje roeren zodat het niet een grote ijsblok wordt.
  • Heb je de melk toch laten bevriezen? Geen nood. Haal 10 minuutjes uit de vriezer. Probeer het in 2 te verdelen  en klaar.
  • Drink je graag ijskoffie? Je kan het mengsel voor de vriezer ook verdelen over ijsblokjesvormen. 2 of 3 ijsblokjes in een glas notenmelk met wat yorzo en je kan genieten van je ijskoffie.
  • Geen amandelmelk? Het kan natuurlijk ook met andere plantaardige melk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...