donderdag 15 juni 2017

Groentespread

Onlangs zat ik me samen met een collega te verwonderen over haar potje vegetarische preparé. De ingrediënten en vooral de prijs. Blijkbaar was het voornamelijk wortel, ui en paprika met een hele mix aan aroma's, smaakversterkers, suikers,...  en dat voor meer dan €2 voor een klein potje. Ik zag hier natuurlijk een uitdaging in.
Een par dagen later heb ik een zelfgemaakte groentenspread meegenomen met dezelfde groenten maar zonder de rotzooi. Het werd goedgekeurd door de collega die er zelf mee aan de slag zou gaan. Het is geen vegetarische preparé geworden omdat ik daar geen behoefte aan heb.Wel een makkelijke en smakelijke spread om aan te tonen dat veganistisch broodbeleg meer is dan hummus en pindakaas (en boerinkeschoco).



Voor een potje, ongeveer 6 boterhammen


  • 1 (punt)paprika 
  • ½ ui 
  • 1 wortel 
  • 1 lepel olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Provençaalse kruiden
  1. Halveer de paprika en verwijder de kern. Snij in grote blokken.
  2. Was de wortel, verwijder de uiteindjes en snij in grote blokken.
  3. Pel de ui en snij de helft in 4.
  4. Doe alles in de hakmolen en giet er de olie en wat kruiden bij.
  5. Mix tot een pasta, er mogen zeker nog stukjes inzitten.
  6. Proef en kruid bij.
  7. Indien de spread niet smeerbaar is kan je voorzichtig een beetje water toevoegen. 
  8. Bewaar in de koelkast
OPMERKINGEN
  • Speel met smaakmakers: andere kruiden, azijn, gistvlokken, knoflook, gerookt paprikapoeder,...
  • Gebruik wat je in huis hebt. Zorg wel dat het niet teveel waterige groente zijn (bijvoorbeeld komkommer, tomaat,..) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...