Deze falafel kan je eten als burger op een broodje, als vleesvervanger bij een maaltijd of gewoon als een lekker tussendoortje gegeten worden. Teveel falafel? Die vries je toch gewoon in.
Voor 6 falafels
- 1 grote rode biet
- Ongeveer 250gr gekookte kikkererwten
- 1 volle lepel tahin
- 1 lepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 lepeltje komijnzaad
- 1 lepeltje karwijzaad
- 1 schijfje gember
- Schil de gember en de biet en snij fijn. Snipper de look.
- Verwarm een droge pan en rooster de komijn- en karwijzaadjes.
- Doe alles in een hakmolen en hak tot een gladde massa
- Vorm burgertjes van deze massa
- Verhit olijfolie in een pan en bak de burgertjes ongeveer 5 minuten aan beide kanten
- Toch niet stevig genoeg? Voeg dan voorzichtig een beetje bloem of fijngehakte havermout toe.
- Geen karwijaadjes?Gebruik gewoon wat extra komijn.
- Voeg kruiden naar smaak toe.
- Normaal gebruik ik voor falafel ongekookte kikkererwten maar nu waren het dus toevallig gekookte
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.