Waarom is ze zo geweldig?
Omdat ze lekker is natuurlijk maar daarnaast is ze ook
- veganistisch
- suikervrij, e-nummervrij en volledig rotzooivrij (en ook glutenvrij, sojavrij, notenvrij,...)
- snel klaar
- spotgoedkoop
- je hebt er maar 2 alledaagse ingrediënten voor nodig
- Je kan naar hartenlust variëren
- Er zit zelfs geen of amper vet in (voor mensen die daar bang voor zijn)
- smeuïg van textuur
- Had ik superlekker al gezegd?
- ....
Het geheime ingrediënt is geen duur superfood dat je nergens vindt maar doodgewoon appel. Jawel appel. Tijd om aan de slag te gaan dus.
Voor een potje basisversie
- 1 gewone appel
- 1 teentje knoflook
- Was de appel. Schillen is niet nodig (zeker niet bij een biologische)
- Snij de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stuk in 4.
- Doe de appel in een klein steelpannetje. Bedek met water en breng aan de kook.Laat een paar minuutjes koken tot de appel goed zacht is.Giet af en laat uitlekken
- Pel het knoflookteentje en doe samen met de appel in een hakmolen.
- Hak tot een egale massa.
- Surprise surprise: goddelijke knoflooksaus
UPGRADES:
- voor een iets lekkerdere versie kan je er nog een lepeltje olijfolie aan toevoegen
- Kruid gewoon met wat peper en zout
- Roer er na het fijnhakken nog wat (verse) groene kruiden doorheen: bieslook, peterselie, koriander, tijm, Provençaalse kruiden,...
- Voeg wat gerookt paprikapoeder en wat harissa toe voor een pittig knoflooksaus (zie foto onder maar hier zit er ook nog een restje geraspte wortelen doorgemixt)
- Meng er wat gesneden komkommer en een beetje gesnipperde ui door en je hebt een veganistische vervanger voor tzatziki
- Laat de knoflook weg en mix er sambal oelek door voor veganistische samoerai.
- .....
- Experimenteer (en houd me op de hoogte van leuke vondsten)
OPMERKINGEN
- Ik heb al verschillende appelsoorten gebruikt en het lukt steeds.
- Afhankelijk van je smaak en de appel kan je ook 2 teentjes knoflook toevoegen
- Het kookwater van de appel kan je opvangen en laten afkoelen. Dan is het een prima drankje
- Bewaar een paar dagen in een gesloten potje in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.