Voor dit gerecht voor bietenburger heb ik me eigenlijk laten inspireren door de rode bietenhummus waar de komijn heel lekker bij is. De burgerversie mag er zeker ook zijn!
Voor 2 burgers
- 60gr gekookte kikkererwten
- 150gr geschilde rode biet (rauw)
- 1 teentje knoflook
- ongeveer 1/4de ui
- 1 lepel lijnzaad en 3 lepels water
- peper en zout
- komijn naar smaak
- 50gr havermout
- Scheutje olie
- Meng het lijnzaad met het water en zet 10 minuten opzij
- Snij het knoflookteentje in 4 en snij de biet in redelijke blokjes
- Doe alles in de hakmolen of blender en mix tot een massa waar nog een beetje stukjes inzitten. Als het te nat is kan je een beetje havermout toevoegen
- Bak de burgers aan beide kanten een paar minuten in de pan of 30 minuten in een oven op 180C
- Serveer met een broodje, sla, schijfjes komkommer en veganaise
- Natuurlijk kan je in de winkel allerhande vegetarische burgers kopen maar die zijn over het algemeen vrij duur, niet altijd veganistisch, bevatten vaak e-nummers en zijn meestal niet zo gezond als je denkt en vooral nooit zo lekker! Zelf maken is heus niet zo moeilijk.
- Wij aten hier ovenfrietjes bij en dan is in de oven bakken wel zinnig. Om de oven enkel voor de burger op te zetten zou wat energieverspilling zijn. Zet de burger wel onder de frietjes, anders worden die niet zo krokant
- Als je een stevige hakmolen hebt is het zelfs niet nodig om de biet in blokjes te snijden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.