Het is wel wat snij of raspwerk maar het is zeker de moeite waard. Bij rawfood gaan er minder voedingstoffen en vitaminen verloren en je bespaart ook nog eens op gas of elektriciteit.Winwin dus.
Voor 2 porties
- 250gr zoete aardappel
- 1 wortel
- 2 stronkjes witloof
- 1 lepel lijnzaadolie
- halve lepel appelazijn
- 3 lepels rozijnen
- peper en zout
- 5 walnoten
- Schil de zoete aardappel.
- Snij de wortel en zoete aardappel fijn of rasp ze.
- Snij het witloof in fijne reepjes.
- Krak de walnoten en hak de noten in stukken.
- Meng de olie met de azijn.
- Meng alle groenten samen met de rozijnen en noten. Roer er de vinaigrette door en kruid af met peper en zout.
- Je kan de wortel en zoete aardappel ook raspen maar ik snij liever.
- Voeg andere wintergroenten of bijvoorbeeld ook veldsla toe
- Je kan ook andere noten gebruiken maar ik had net nog 5 walnoten liggen.
- Gewone aardappel mag je niet rauw eten maar zoete aardappel komt van een andere familie en kan je wel rauw eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.