Voor een klein potje
- 90gr pasata
- 1/4de ui
- 1 teentje look
- 1 lepel agavesiroop
- peper en zout
- chilivlokken naar smaak
- een half lepeltje gerookt paprikapoeder
- scheutje (olijf)olie
- eventueel een klein handje paprikablokjes
- Snipper de ui en de knoflook
- Verhit de olie in een sauspannetje en fruit de ui en de look.
- Bak eventuele paprika eventjes mee.
- Voeg de chilivlokken en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
- Giet er de pasata en de agave bij.
- Breng aan de kook en laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje koken.
- Kruid af
- Serveer warm of koud
- paprika is niet noodzakelijk maar wel lekker en bij een barbecue heb je die meestal toch
- als de saus te lopend is kan je ze binden met arrowroot maar hier was dat niet nodig
- Proef goed en kruid af naar smaak
- In plaats van chilivlokken zou je ook een stukje vers pepert kunnen gebruiken.
- een restje is ook lekker op brood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.