vrijdag 7 augustus 2015

Barbecuesaus

Nu we een barbecue op het terras hebben moeten we er ook gebruik van maken.Bij een barbecue hoort ook barbecuesaus. Vol met rotzooi te koop in de winkel maar nochtans is het heel makkelijk en goedkoop zelf te maken. Je kan de saus zowel warm als koud eten. Je kan hem ook een par dagen in de koelkast bewaren. De saus is ook lekker bij een hele boel andere gerechten.
Voor een klein potje
  • 90gr pasata
  • 1/4de ui
  • 1 teentje look
  • 1 lepel agavesiroop
  • peper en zout
  • chilivlokken naar smaak
  • een half lepeltje gerookt paprikapoeder
  • scheutje (olijf)olie 
  • eventueel een klein handje paprikablokjes
  1. Snipper de ui en de knoflook 
  2. Verhit de olie in een sauspannetje en fruit de ui en de look.
  3. Bak eventuele paprika eventjes mee.
  4. Voeg de chilivlokken en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
  5. Giet er de pasata en de agave bij. 
  6. Breng aan de kook en laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje koken.
  7. Kruid af 
  8. Serveer warm of koud
OPMERKINGEN
  • paprika is niet noodzakelijk maar wel lekker en bij een barbecue heb je die meestal toch 
  • als de saus te lopend is kan je ze binden met arrowroot maar hier was dat niet nodig
  • Proef goed en kruid af naar smaak
  • In plaats van chilivlokken zou je ook een stukje vers pepert kunnen gebruiken.
  • een restje is ook lekker op brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...