Deze taart smaakt niet naar Mojito maar ik zocht naar een leuke naam. Vandaar dus.
De foto is de dag nadien getrokken en eigenlijk is deze taart niet zo geweldig om te bewaren. De smaak blijft goed maar de avocado zorgt voor een minder smakelijke verkleuring
Voor8 porties
Voor de bodem:
- 100gr amandelen
- 50gr hazelnoten
- 140gr dadels
- 2 lepels gesmolten kokosolie
- 2 lepels geraspte kokos
- Snufje zout
- Week de noten en dadels 2uur. Giet af en hak fijn in de hakmolen.
- Doe er de kokosolie, geraspte kokos en een klein snufje zeezout bij. Maal tot een mooie massa.
- Verdeel over 8 kleine taartvormpjes of 1 grote cakevorm.
- 2 avocado's
- 1 limoen
- handje muntblaadjes
- 1 lepel agave
- 2 lepels gesmolten kokosolie
- Rasp de limoen en pers ze dan uit. Snij de muntblaadjes fijn.
- Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met het limoensap, limoenrasp, muntblaadjes, agave en kokosolie
- Verdeel over de bodem
- Zet een uurtje in de vriezer. Haal een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer en zet in de koelkast. Garneer met muntblaadjes
- Avocado verkleurt snel. Meng het dus direct met het limoensap
- Ook na het aansnijden kan het nog verkleuren.(zoals op de foto een beetje. Geen probleem.)
- Je kan ook andere noten gebruiken voor de bodem, of bijvoorbeeld enkel amandelen. Houd je niet zo van kokos? Laat de geraspte kokos dan weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.