Voor een klein potje
- 100gr boter
- 1 teentje knoflook
- een handje peterselie
- een klein handje basilicum
- eventueel andere verse kruiden
- peper en zout
- Haal de boter uit de koelkast zodat ze zacht wordt.
- Snipper de knoflook heel fijn
- Hak de kruiden heel fijn
- Kruid met wat peper en zout
- Meng alles onder elkaar met behulp van een vork.
- Proef eens en voeg eventueel wat extra kruiden toe
- Je kan het een paar dagen bewaren in de koelkast
- Heb je een restje oud brood? Smeer er kruidenboter op en grill het even op de bbq.
- Kijk gewoon naar de kruiden die je in de tuin hebt en voeg deze toe.
Je hebt gelijk. Tot voor kort kocht ik (biologisch) kruidenboter, maar nu ik weet hoe simpel het is om zelf te maken, vraag ik me af waarom ik dat niet eerder deed.
BeantwoordenVerwijderenIk maak het met minder ingredienten: roomboter op kamertemperatuur, italiaanse kruiden (gedroogd), (himalya)zout, goudsbloemblaadjes.
Zonder goudsbloemblaadjes kan natuurlijk ook.