vrijdag 19 december 2014

Wortelsoep

Nadat ik mijn ijzeren voorraad soep uit de diepvries heb opgegeten was het tijd voor nieuwe. Ik had deze week bonen in tomatensaus gegeten en had daardoor nog passata openstaan. Wat is soep toch leuk om restjes te verwerken ;-)
Voor ongeveer 6 porties
  • Ongeveer 800gr wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • ongeveer 300gr passata
  • 2 volle lepels rode linzen
  • rode peper (vers of gedroogd)
  • 1 lepel garam masala
  • peper en zout
  • olie
  • ongeveer 2 liter water
  1.  Snij de look en ui in stukjes (moet niet al te fijn want het wordt nog gemixt)
  2.  Snij de wortelen in stukjes (ik gebruikte biologische wortelen en die schil ik niet)
  3. Verhit olie in een pot en fruit de ui en knoflook samen met de rode peper en garam masala
  4. Voeg de wortelen toe en laat even meebakken
  5. Giet er de passata bij en het water (als je hiervoor de fles van de passata gebruikt heb je echt wel alle tomaat mee)
  6. Doe er de rode linzen in
  7. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 20 minuutjes koken
  8. Mix de soep en kruid af naar smaak.
  9. Serveer eventueel met wat koriander als garnering.
Als resultaat: een heerlijk soepjes, samen met wat brood of crackers een lekkere, gezonde en spotgoedkope lunch. 

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...