Voor ongeveer 6 porties
- Ongeveer 800gr wortelen
- 2 uien
- 2 teentjes look
- ongeveer 300gr passata
- 2 volle lepels rode linzen
- rode peper (vers of gedroogd)
- 1 lepel garam masala
- peper en zout
- olie
- ongeveer 2 liter water
- Snij de look en ui in stukjes (moet niet al te fijn want het wordt nog gemixt)
- Snij de wortelen in stukjes (ik gebruikte biologische wortelen en die schil ik niet)
- Verhit olie in een pot en fruit de ui en knoflook samen met de rode peper en garam masala
- Voeg de wortelen toe en laat even meebakken
- Giet er de passata bij en het water (als je hiervoor de fles van de passata gebruikt heb je echt wel alle tomaat mee)
- Doe er de rode linzen in
- Breng aan de kook en laat dan ongeveer 20 minuutjes koken
- Mix de soep en kruid af naar smaak.
- Serveer eventueel met wat koriander als garnering.
klinkt erg lekker !
BeantwoordenVerwijderen