maandag 15 december 2014

Nutty flapjack - project 1001

Het gezond leven heeft de laatste tijd wat op een laag pitje gestaan. Logeerpartijtjes, ziek zijn, feestjes, eetavonden om plaatselijke verenigingen te steunen,... Daarbij moest ik ook mijn diepvriesvoorraad eens opeten en er werd hier dus nog maar weinig gekookt. De diepvries is weer vol met nieuwe dingen (een lamsvleespakket onder andere) dus tijd om er eens weer goed in te vliegen. Met dit stevig maar lekker tussendoortje al vast geen probleem.

Dit zijn ineens 2  nummertjes van project 1001. Namelijk614: nutty flapjacks en 615 Chocolate-dipped nutty flapjacks

Voor ongeveer 10 stuks
  • 60gr kokosolie
  • 110gr havermout
  • 80gr hazelnoten
  • 30gr speltmeel
  • 2 lepels agavesiroop (of ahornsiroop of honing voor niet-vegan versie)
  1.  Verwarm de oven voor 180C.
  2. Doe de kokosolie in een schaaltje en zet in de oven tot het gesmolten is
  3. Hak de hazelnoten, mag een beetje onregelmatig. (ik deed het in de hakmolen zodat ik voor een deel hazelnootmeel had en ook nog halve hazelnoten en alles er tussen in)
  4. Meng de noten met de havermout en het meel.
  5. Meng er dan de gesmolten kokosolie en agave bij en meng goed
  6. Giet het deeg in een cakevorm en bak ongeveer 15 tot 20minuten
  7. Laat afkoelen
 
Voor de flapjacks met chocolade (suikerarm,niet suikervrij)
  • 25gr pure chocolade (minstens 80%)
  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Besmeer de flapjack met chocolade en laat terug hard worden.
  3. Snij eventueel in stukken (ik snij er liever elke keer gewoon een stukje af)


1 opmerking:

  1. Oh dat lijkt er zelfs op maar dan met chocolade en stroop :) Waarom zouden ze het flapjack noemen?!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...