Voor een 15tal balletjes
- 70gr dadelpasta
- 40gr geraspte kokos
- een kleine lepel rauwe cacao
- 2 volle eetlepels kokosolie
- 50gr chocolade,minstens 82% cacao.
- Smelt de kokosolie (dit kan gewoon in een kommetje op de verwarming)
- Snij de dadelpasta in blokjes en doe samen met de geraspte kokos en kokosolie in de hakmolen
- Hak tot een korrelig mengsel
- Roer er dan nog de cacao door
- Zet dit 15 minuten in de koelkast
- Rol balletjes van het mengsel
- Smelt de chocolade au bain marie
- rol de balletjes door de gesmolten chocolade en leg op een bord
- Bestrooi eventueel meet een beetje geraspte kokos.
- Smakelijk
- dadels zijn leuk om te zoeten en volume te geven maar het geeft natuurlijk geen kokoskleur. Door de cacao erbij te doen is een bruine kleur normaler.
- Ik had wel nog overschot van de gesmolten chocolade maar daar heb ik rozijnen, hazelnoten en amandelen door gerold en hard laten worden. Zo krijg je studentenhaver met chocolade.
- In plaats van dadelpasta kan je waarschijnlijk ook gewone dadels gebruiken maar die kan je dan best weken en laten uitlekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.