Voor 1 groot brood
- 100gr ontpitte dadels (of dadelpasta)
- 100gr gedroogde vijgen
- 250ml kokend water
- 1 zakje earl grey thee
- 125gr kokosolie of boter
- 450gr speltmeel (of ander meel/bloem naar keuze)
- 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
- 1 theeleepel kaneel en 1 theelepel kardemon (of gewoon 2 theelepels speculaaskruiden)
- 75gr walnoten + een paar mooie helften
- Snij de vijgen en dadels in stukjes en doe samen met het theezakje in een kom
- Giet er het kokende water bij en laat 5 minuten staan
- Meng ondertussen het meel met het bakpoeder
- Hak de walnoten grof en meng samen met de kruiden onder het meel
- Snij de kokosolie of boter ik kleine blokjes
- Haal het theezakje uit het water en voeg de kokosolie of boter toe, laat smelten. (kleinere stukjes smelten sneller, vandaar)
- Meng het theemengsel onder het bloemmengsel
- Doe in een grote cakevorm (siliconen of ingevet) druk de mooie walnoten helften er bovenaan in.
- Zet ongeveer 3 kwartier in een voorverwarmde oven van 180C
- Bewaar in luchtdichte doos
- Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje,...
Het oorspronkelijke recept komt uit Snackistan van Sally Butcher
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.