Voor 10 muffins
- 300gr (butternut)pompoen
- 50gr dadelpasta (of ontpitte dadels)
- 40gr kokosolie
- 1 lepel appelazijn
- 140gr speltmeel
- 1 lepeltje bakingsoda (bicarbonaat, zuiveringszout)
- 1 lepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- Snij de pompoen in stukjes en doe in een kookpot met een bodempje water
- Snij de dadelpasta in stukken en doe bij de pompoen
- Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje staan, met deksel erop
- Verwarm de oven voor op 200C
- Meng ondertussen het lijnzaad met het water en zet opzij
- meng het meel met bicarbonaat, speculaaskruiden en zout
- Doe als de pompoen zacht is, het deksel van de pompoenpuree en doe er de kokosolie en appelazijn bij. Laat staan tot de olie gesmolten is
- Roer het pompoenmengsel en het lijnzaad door het meelmengsel
- Verdeel over 10 muffinvormpjes
- Bak ongeveer 20 minuten in de oven
- 50gr kokosolie
- 4 lepeltjes ahornsiroop
- 2 lepeltjes oerzoet
- Smelt de kokosolie in de nog warme oven
- Meng er dan de siroop en oerzoet door.
- Laat staan tot de cakejes afgekoeld zijn en de glazuur smeerbaar
- Smeer over de cakejes
- ik gebruikte alles van de pompoen, ook de schil en de pitten
- De geglazuurde muffins zijn voor de komende dagen, de andere zitten in de diepvries
- de cakejes zijn natuurlijk ook lekker zonder glazuur
- ik gebruikte zelfgemaakte appelazijn.Als je het nog niet geprobeerd hebt, het is helemaal niet moeilijk. Klik hier voor de werkwijze
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.