Voor 2 porties
- 1 kleine savooikool
- een paar lente-uitjes (of 1kleine ui)
- 1 teentje knoflook
- 1 rode (punt)paprika
- 2 milde rode pepertjes (anders 1)
- 70gr boekweit
- 100gr gekookte kikkererwten
- Rijstolie (of andere)
- Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking
- Snij de lente-ui in ringetjes en snipper de knoflook
- Snij de pepertjes in halve ringen
- Snij de paprika in blokjes en de kool in reepjes
- Verhit olie in een grote pan en fruit de ui, look en pepertjes
- Voeg de paprika en gekookte kikkererwten toe en laat eventjes meebakken
- Voeg dan de savooi toe en roerbak tot de kool gaar maar nog knapperig is
- Kruid met peper en zout en eventueel kruiden naar keuze
- Roer de gekookte boekweit erdoor en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.