Ander voordeel is dat je eigenlijk geen afval hebt aan dit gerecht en dat het lekker veganisctisch en goedkoop is.
Nadel van dit gerecht is dat het niet echt terug op te warmen is. Je zal er zeker niet van dood gaan maar het is dan niet meer net lekker krokant. Wat je wel kan doen is voor dagen groenten snijden en mengen en de rest ongebakken in de koelkast bewaren.
Voor 2 porties
- 2 aardappelen
- 2 pastinaken
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/4de butternutpompoen
- 4 lepels olie
- peper en zout
- een goede lepel gedroogde tijm
- Verwarm de oven voor op 180C
- Was de aardappelen, pastinaak en pompoen goed
- Snij ze in blokjes en doe in een kom
- Snipper de ui en doe bij in de kom
- Doe de olie en kruiden in de kom en roer goed door elkaar
- Verdeel over een bakplaat met een matje (of bakpapier)
- Leg de knoflooktentjes ongepeld tussen de groenten
- Verdeel allesmooi over de bakplaat
- Zet ongeveer 30 minuten in de oven, roer regelmatig
- Serveer zo of met een sausje naar keuze
- ik gebruikte als saus hier veganaise met ketchup van Smaakt (met agave ipv suiker) en harissa
- Varieer met groenten: knolselder, wortelen, rapen,...
- Probeer ook eens andere kruiden uit
- Ik gebruikte hier allemaal biologische (en lokale) groenten. Dan vind ik schillen nietnodig, zelfs de aardappel niet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.