Oorspronkelijk was het idee om er kippenblokjes bij te bakken maar de kipfilet die ik hiervoor ontdooide uit de diepvries rook zeer bedenkelijk. Dus heb ik er 2 biologische hamburgers bij gegeten en dat was ook lekker.
Nodig voor 2 porties
- 200gr aardappelen
- sperzieboontjes (heb ik niet gewogen maar ik denk ongeveer 400gr. Gewoon wat je normaal voor 2 personen neemt)
- 2 hamburgers (of kipfilet dus)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 lepeltjes sambal
- 2 lepeltjes olie (kokosolie, olijfolie,arachideolie,...)
- 150ml kokosmelk
- 4 lepels sojasaus (suikervrij)
- 4 lepels pindakaas (suikervrij)
- 1 stukje gember
- (cayenne)peper
- Schil de aardappelen,snij in stukjes en kook op de normale wijze
- Was de boontjes,verwijder de uiteinde en snij eventueel in stukken
- Kook de boontjes bijna gaar (kan eventueel bij in depot van de aardappelen)
- Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Leg 1/4de apart (voor de saus).
- Schilde gember en snij fijn
- Verhit olie in de wok en bak3/4de van de ui en look
- Snij de hamburgers (of kipfilet) in stukjes en doe bij in de wok.
- Verwarm olie in een pannetje en bak 1/4de van de ui en knoflook
- Doe de gember en sambal bij in het pannetje en bak mee
- voeg de sojasaus en kokosmelk toe
- voeg al roerend de pindakaas toe en zet op een klein vuurtje. Roer regelmatig
- Ondertussen zijn de stukjes hamburger gaar gebakken en de boontjes en aardappelen afgegoten.
- Doe de boontjes en aardappelen bij de hamburgers in de wok en bak mee. Kruid met peper en andere kruiden naar keuze (bij kipfilet zou ik meer kruiden maar hamburgers zijn al gekruid).
- Serveer de boontjes met de satésaus. Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.