Dit recept is niet helemaal suikervrij. Ik gebruik namelijk chocolade van 85% waar nog wel en beetje suiker inzit. Als je echt suikervrij wil kan je chocolade van 99% gebruiken, te vinden in een natuurvoedingswinkel. Ik vind die persoonlijk nogal duur om in recepten te gebruiken maar wel heerlijk als je nood hebt aan een kleine chocoladeboost.
- 120gr tofu
- 2 sinaasappels
- 30gr hazelnoten
- 30gr dadels
- 50gr pure chocolade
- een schijfje verse gember
- 1 kardemompeul.
- 1 lepel zelfgemaakt sinaasappelextract (eventueel)
- Knijp de tofu een beetje uit
- Week de dadels en de hazelnoten samen in wat water
- Halveer de sinaasappels en haal er met een lepel en een mesje zoveel mogelijk vruchtvlees ui, zonder de schil te beschadigen. Zet de schillen opzij.
- Smelt de chocolade au bain marie
- Schil de gember en snij in 4.
- Haal de zaadjes uit de kardemonpeul
- Giet de noten en de dadels af. Laat goed uitlekken
- Doe de noten, dadels, tofu, sinaasappelextract, sinaasappel, chocolade,gember en kardemomzaad in de blender
- Mix tot een gladde massa. Zet in de koelkast
- Rasp een klein beetje zeste (oranje schil van de sinaasappel) van de onderkant van 1 of meer halve sinaasappelschillen. Zet opzij.
- Verdeel de pudding over de schillen en bewaar in de koelkast.
- Verdeel er vlak voor het serveren de zeste over.
OPMERKINGEN
- Voor de makkelijke versie snijd je de sinaasappels gewoon in kwartjes en haalt o het vruchtvlees eruit. Veel sneller. Je kan de pudding dan gewoon in schaaltjes opdienen
- De pudding heeft wel eventjes tijd nodig om op te stijven
- Je kan het sinaasappelextract ook weglaten. Dit recept wordt niet verwarmd dus er zit alcohol in je pudding als je het wel toevoegt.
- Je kan ook wat sinaasappelzeste bij de ingrediënten voegen voor je gaat blenden.
- Voeg er at havermout bij en je hebt ook een lekker ontbijtje.
- Als je er niet van houd kan je de gember en/of kardemom ook weglaten maar ik heb ze juist toegevoegd voor een kruidige twist
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.