donderdag 7 september 2017

Sinaasappel extract

Vandaag een kort simpel recept dat wel 2 problemen oplost: A) wat kan ik doen met sinaasappelschillen zodat ik ze niet moet weggooien? En B) Hoe kan ik een subtiele,frisse sinaasappelsmaak krijgen in gebak of andere keukenexperimenten zonder chemische smaakjes te gebruiken.
Dit sinaasappelextract wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als vanille-extract of koffie-extract. Het is lang houdbaar en je kan het gewoon een paar x bijvullen. Voor iemand die zelden vodka drinkt gaan er hier best wel wat flessen door.

Voor een potje
  • De schil van 1 sinaasappel
  • Ongeveer 250ml wodka
  1. Neem een propere glazen pot.
  2. Steek er de sinaasappelschillen in en overgiet met de wodka,tot de pot vol is. 
  3. Zet in de kast en draai de pot af en toe eens om
  4. Na een week of 2 is je sinaasappelextract klaar voor gebruik.
 OPMERKINGEN
  • De hoeveelheid wodka is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je pot is
  • Gebruik gewoon 1 lepel als je ergens een sinaasappelsmaakje aan wil geven.
  • Als de pot half leeg is vul je hem gewoon aan met wodka
  • Bij bakken of het koken vervliegt de alcohol, bij koude bereidingen zit die er natuurlijk nog wel in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...