Dit sinaasappelextract wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als vanille-extract of koffie-extract. Het is lang houdbaar en je kan het gewoon een paar x bijvullen. Voor iemand die zelden vodka drinkt gaan er hier best wel wat flessen door.
Voor een potje
- De schil van 1 sinaasappel
- Ongeveer 250ml wodka
- Neem een propere glazen pot.
- Steek er de sinaasappelschillen in en overgiet met de wodka,tot de pot vol is.
- Zet in de kast en draai de pot af en toe eens om
- Na een week of 2 is je sinaasappelextract klaar voor gebruik.
- De hoeveelheid wodka is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je pot is
- Gebruik gewoon 1 lepel als je ergens een sinaasappelsmaakje aan wil geven.
- Als de pot half leeg is vul je hem gewoon aan met wodka
- Bij bakken of het koken vervliegt de alcohol, bij koude bereidingen zit die er natuurlijk nog wel in
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.