zaterdag 2 september 2017

Appel-gember ice tea


Gewoon kraanwater is en blijft, volgens mij, de beste dorstlesser. Maar af en toe wil je wel eens iets anders, en als het niet alcoholisch moet zijn maak ik het graag zelf.

Deze ice tea zonder thee is daar een lekker voorbeeldje van. Het is niet veel werk, spotgoedkoop tegenover drankjes uit de supermarkt, heel lekker en rotzooivrij. Je kan het in de koelkast een dag of 2-3 bewaren.


Voor bijna 2 liter

  • 1 appel 
  • Stuk van ongeveer 3cm gember 
  • 1700ml water 
  • 1 volle lepel pure appelstroop
  1. Schil de gember en snij is stukken. 
  2. Snij de appel in kwartjes en verwijder het klokhuis. Snij elke kwartje nog eens in 4. 
  3. Doe alles in een pot en breng aan de kook. Laat een minuutje koken en laat dan afkoelen. 
  4. Doe het drankje in de blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. 
  5. Bewaar in de koelkast


OPMERKINGEN

  • Ik gebruik hier pure appelstroop, dus zonder suiker als zoetmiddel. Je kan dit eventueel ook weglaten maar de stroop zorgt ook voor de donkere kleur. 
  • Als je wil kan je na het koken ook een theezakje toevoegen. Haal dit dan weg voor je gaat mixen
  • Eigenlijk kan je zo met allerlei smaken variëren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...