Ik gebruik pompoen, wortelen en paprika maar je kan ook nog extra groenten toevoegen. Lekker met rijst of zelfgemaakt naanbrood.
We hebben onlangs een "Madam Jeanette" peperplantje gekregen en de pepertjes zijn nu rijp. Maar je kan ook Spaanse peper gebruiken.
Voor 4 grote porties
- 500gr pompoen
- 2 grote wortelen
- 2 rode paprika's
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 gewone ui
- 2 schijfjes gember
- 100gr rode linzen
- 3 schijfjes madam jeanette peper
- een handje rozijnen
- 1 blik kokosmelk
- een klein blikje ananas op siroop
- kokosolie
- 1 kaneelstokje
- 3 kardemonpeulen
- 2 stukken steranijs
- een theelepeltje komijnzaad
- korianderpoeder
- peper en zout
- currypoeder
- gerookt paprikapoeder
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de gember en de peper fijn
- Snij de pompoen, paprika en wortel in blokjes
- Kneus de kardemonpeulen
- Verhit kokosolie in een grote pot. Fruit de ui en knoflook met de gember en het pepertje.
- Voeg de kruiden toe
- Voeg de linzen, pompoen, wortel en paprika toe. Bak een minuutje of 2 mee
- Giet de kokosmelk in de pot. Spoel het blik met ongeveer 150ml water en giet dit ook in de pot.
- Roer er de rozijnen door
- Laat 15minuutjes achtjes sudderen. Roer af en toe
- Doe de ananas en het sap bij de curry. Laat nog een minuutje of 5 pruttelen. Proef en kruid bij.
- Serveer met zilvervliesrijst of naanbrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.